Geen regio geselecteerd

Woensdrecht wordt duurzamer: extra laadpalen voor elektrische auto’s

© Pixabay

Redactie Redactie

De gemeente Woensdrecht wil zoveel mogelijk gaan doen aan duurzaamheid en daarom zullen er binnenkort meerdere laadpalen voor elektrische auto’s in iedere dorpskern komen.

 

 

Energiebedrijf Nuon gaat samenwerken met aannemersbedrijf Heijmans om de palen te plaatsen. “In het kader van duurzame mobiliteit zijn we erg verheugd met deze ontwikkeling”, zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal. Momenteel staan er twee laadpalen in de gemeente Woensdrecht; een aan de Huijbergseweg in Hoogerheide en een aan de Breestraat in Putte. Daar komen nu drie laadpalen bij op de volgende locaties: aan de Molenakkers in Woensdrecht, aan de Cichorei in Ossendrecht en aan de Heijmansven in Huijbergen. Deze locaties zijn in overleg met de gemeente en de verschillende dorpsplatforms bepaald. Het plaatsen van de eerste drie laadpalen zal niks kosten voor de gemeente.

In de toekomst zal er worden gekeken naar de vraag van bewoners. Wanneer iemand een elektrische auto aanschaft en een laadpaal wenst, dan kan hiervoor contact opgenomen worden met Nuon-Heijmans. Eerst wordt er gekeken naar de mogelijkheden om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen. Wanneer een tekort dreigt te ontstaan zal er door de gemeente worden gekeken naar uitbreidingen. Wanneer particulieren een laadpaal aanvragen, omdat er op eigen terrein geen gelegenheid voor is, dan is dit voor Nuon-Heijmans genoeg reden om samen met de gemeente op zoek te gaan naar een locatie voor een publieke laadpaal.