Woensdrecht

Woensdrechtse Boerendag gaat door: ‘Belooft een mooi spektakel te worden’

Sven de Laet Sven de Laet

In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 september vindt voor de vijftiende keer de Woensdrechtse Boerendag plaats. De organisatie keek lange tijd vol spanning naar de ontwikkelingen omtrent de coronamaatregelen, maar bevestigt nu dat het evenement – met wat aanpassingen hier en daar – door kan gaan.

De zaterdag staat in het teken van de grote tractortocht. Liefst 80 exemplaren zullen dan vanaf de Reimerswaalweg vertrekken voor een ronde door de gemeente. Tijdens de vier uur durende tocht komen maken ze een tussenstop op het weiland aan de Scheldeweg in Hoogerheide en zullen ze verder ook Ossendrecht, Putte, Huijbergen passeren.

Ponyrijden en paardenshows

Een dag later is het voornamelijk aan de Reimerswaalweg te doen. Door de corona-beperkingen hebben daar wel een aantal vaste programmaonderdelen moeten wijken. “Dat betekent géén horeca en livemuziek met spantent, géén oude ambachten en géén maisdoolhof.” Toch is de organisatie ervan overtuigd dat er genoeg activiteiten overblijven voor een spektakel. “We hebben wel paardenshows, ponyrijden, de traptractors, een looproute door het maisveld en nog veel meer!”

Overigens spelen de weergoden nog wel een belangrijke rol. “Aangezien we nu een programma in de open lucht hebben, kunnen de activiteiten op zondag alleen doorgaan bij droog weer. Mocht het toch worden afgelast, melden we dat zondagochtend op onze kanalen.”