Woensdrecht

Woensdrechtse Boerendag gaat door bij soepele coronamaatregelen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Woensdrechtse Boerendag gaat dit jaar door, onder voorbehoud. Het evenement is op zaterdag 11 en zondag 12 september. Maar het ligt aan de coronamaatregelen die op dat moment gelden of het ook echt door kan gaan. Als de maatregelen hetzelfde blijven, zal er waarschijnlijk een negatief testresultaat of QR-code check verplicht zijn. En bij versoepelingen is er natuurlijk geen probleem. Maar als de regels verscherpt worden, gaat de Woensdrechtse Boerendag niet door.

Als alles meezit hoor je op zaterdag 9 september de tractoren weer starten op het veld aan de Reimerswaalweg in Woensdrecht. Vanaf 14.00 uur maken ze de traditionele tocht langs de dorpskernen van de gemeente Woensdrecht. En op de ochtend van zondag 10 september kunnen dan de kassa’s open voor de Woensdrechtse Boerendag 2021. Je kunt vanaf 9.00 uur het terrein op aan de Reimerswaalweg.

Extra aandacht voor kinderpret

“De Woensdrechtse Boerendag staat zoals gebruikelijk in het teken van het spelenderwijs ervaren van het boerenleven met extra aandacht voor het plezier voor kinderen,” laat de organisatie weten. Maar ze benadrukt wel dat er nog steeds een kans is dat het evenement niet door kan gaan. “De vergunning is aangevraagd bij de Gemeente Woensdrecht die welwillend staat tegenover het doorgaan van het evenement, maar stelt dit uiteraard afhankelijk van de situatie op dat moment.”

Het hangt dus af van de ontwikkelingen rond het coronavirus. Als de situatie ongeveer gelijk blijft, dan verwacht de organisatie dat je een negatief testbewijs of een QR-code moet hebben om het terrein op te mogen. Dat geldt dan voor de deelnemers en voor bezoekers vanaf 13 jaar. “Als de corona situatie verbetert kan waarschijnlijk het corona-protocol versimpeld worden,” denkt de organisatie. “En als de situatie verslechtert zal de Woensdrechtse Boerendag geen doorgang vinden.”

Organisatoren geven al hun enthousiasme en energie

De stichting Woensdrechtse Boerendag beseft dat ze een risico neemt door het evenement te organiseren. Maar dat mag de pret niet drukken: “De onzekere situatie is afgelopen week besproken tussen het bestuur en de 11 coördinatoren van het evenement. Zij hebben unaniem besloten met onmiddellijke ingang al hun enthousiasme en energie te besteden aan de organisatie van het evenement, ondanks het risico dat een en ander toch niet door zal gaan.”