Hoogerheide

Woensdrechtse clubs krijgen 30.000 euro om jeugd door crisis te helpen

Han Verbeem Han Verbeem

De huidige coronacrisis raakt ook de jongeren in de samenleving, die letterlijk geen kan uit kunnen. Daarom heeft de gemeente de clubs en verenigingen 30.000 euro in het vooruitzicht gesteld om de jeugd te ondersteunen met extra activiteiten. De 30 verenigingen ontvingen onlangs een oproep van burgemeester Steven Adriaansen, wethouder Lars van der beek, de raasleden Jeroen van der Ha (D66), Robbert-Jan Willeboordse (VVD), Laura de Waal (ABZ) en Jongerenraadvoorzitter Kaan Ercel.

Door: Abdirisaq Ali en Han Verbeem

De samenleving kijkt met de start van de vaccinaties uit naar het moment dat het ‘normale’ leven weer van start kan gaan – aldus wethouder Lars van der Beek. “Door de recente maatregelen lijkt dit nog ver weg maar we hopen dat er de komende maanden steeds meer mogelijk wordt.”

Incasseringsvermogen

De impact van de crisis op jongeren in Woensdrecht is groot. Ondanks het grote incasseringsvermogen van de jeugd, hebben velen te maken met eenzaamheid en stress. Het leggen van nieuwe contacten is belangrijk, vindt het Woensdrechtse college van B&W. Al met al heeft Woensdrecht 30.000 euro beschiknaar boor nieuwe initatieven. “We willen graag in gesprek met de verenigingen”, zegt de wethouder. Het gaat niet alleen om sportactiviteiten, maar ook om cultuur en maatschappelijke inzet. 

Jongerenwerker

Het bedrag dat de gemeente beschikbaar stelt komt vanuit het Rijk; landelijk is er zo’n 52 mijoen beschikbaar voor ondersteuning van jongeren in coronatijd. “Wij blijven de komende tijd in gesprek met jongeren om te kijken hoe we dit geld in kunnen zetten om de pijn bij jongeren te verlichten” voegt burgemeester Steven Adriaansen daaraan toe. Ook de Woensdrechtse jongerenwerker is momenteel bezig met het voorbereiden van een nieuwe activiteit voor jongeren. Eerder waren de paintballactiviteiten en de zogeheten archery tack – een pijl en boogspel- een succes, met 161 deelnemers verdeeld over de vijf Woensdrechtse kernen.