Hoogerheide

Woensdrechtse energiecoaches geven inwoners ‘tips en tricks’

Han Verbeem Han Verbeem

Woensdrecht houdt, speciaal voor de inwoners, op 7 december een energieavond over slim en efficiënt omgaan met energieverbruik. Daarbij geven de aanwezige energiecoaches uitleg de diverse vormen van woningverduurzaming en besparingen. Ook geven ze  ‘tips en tricks’ om een huis op een simpele en effectieve manier te verduurzamen.

Er wordt steeds meer informatie aangeboden over duurzaamheid en energie, zegt wethouder Thierry de Heer. “Zeker nu de energieprijzen de laatste periode hard zijn gestegen. Dan is het voor de Woensdrechtse huishoudens soms lastig te overzien wat de mogelijkheden.”

Regelingen

De Energieavond is de eerste fysieke informatiebijeenkomst sinds de coronaperiode en heeft plaats in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Huijbergseweg in Hoogerheide. De bijeenkomst begint om half acht ‘s avonds, Inwoners krijgen advies over de mogelijkheden om energie te besparen in huis, maar er zal ook aandacht worden besteed aan de verschillende financiële regelingen die de gemeente en het Rijk ter beschikking stellen om een woon- of huurwoning te verduurzamen.

Inschrijven

Inwoners van de gemeente Woensdrecht die graag aanwezig willen zijn bij de energieavond, kunnen zich vooraf inschrijven via www.woensdrecht.nl/energieavond