Hoogerheide

Woensdrechtse verenigingen hoeven geen nieuwe subsidie aan te vragen

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Cultuur, muziek of beweging. Dát zijn de dingen waar verenigingen zich mee bezig moeten houden en niet met het aanvragen van subsidies. De gemeente Woensdrecht heeft daarom nu al aangegeven dat verenigingen ook in 2023 dezelfde subsidie krijgen als de voorgaande jaren.

Verenigingen krijgen binnenkort een brief in de bus met het besluit van burgemeester en wethouders over de waarderingssubsidie voor 2023. Wethouder Lars van der Beek verwacht dat deze brief goed zal worden ontvangen. “We zien liever dat verengingen er zijn voor hun leden en dat ze activiteiten organiseren dan dat ze moeten vergaderen om de subsidieaanvraag voor de komende jaren rond te krijgen”, zegt Van der Beek. “Het voortbestaan van het verenigingsleven staat boven alles”, voegt de gemeente er aan toe in een persbericht.

Normaal worden de waarderingssubsidies iedere vier jaar tegen het licht gehouden. De huidige toekenningen gaan al langer dan vier jaar mee. Dat is volgens de gemeente omdat het vanwege de coronasituatie voor verenigingen lastig bleek te zijn om de voorbereidingen voor een nieuwe subsidieaanvraag te doen. Het besluit geldt niet voor de grotere budgetsubsidies voor organisaties, die jaarlijks wel een nieuwe aanvraag in moeten dienen. Het college gaat er vanuit dat er volgend jaar wel een nieuwe, vierjaarlijkse aanvraag ingediend moet worden voor subsidies die vanaf 2024 in moet gaan.

In de gemeente Woensdrecht ontvangen ongeveer 100 vereniging een bedrag van 500 tot 16.000 euro op basis van hun ledenaantallen.