Huijbergen

Woensdrechtse Wielerzomer met succes verlengd, vijf wedstrijden in september

Maarten Elst Maarten Elst

Wielerliefhebbers in de gemeente Woensdrecht kunnen zich opnieuw opmaken voor maar liefst vijf wielerwedstrijden. Net als vorige zomer zullen in alle kernen van de gemeente een wedstrijd worden gereden. Het wielercomité hoopt op deze manier het tweede wielerarme jaar toch nog wat kleur op de wangen te geven.

“Wij hebben toch weer gepoogd om te kijken of we dit jaar toch weer iets op touw kunnen gaan zetten”, vertelt Jeroen van Wezel, mede-organisator van de naderende Woensdrechtse Wielerzomer. “Vorig jaar was het de eerste keer dat we de Wielerzomer opgezet hadden. Dat was achteraf meer dan een succes. Ik moet zeggen dat we daar met veel plezier aan gewerkt hebben met ons team.”

Hoogstwaarschijnlijk in september

Vorig jaar leverde de Woensdrechtse Wielerzomer een succesformule op. Met vijf rondes, waarvan de finale plaatsvond in Huijbergen, trokken veel nationale toppers naar de gemeente om wedstrijden te fietsen. “Het was door de coronamaatregelen wel allemaal wat achteraf en geen start- en finish in de kernen”, vertelt Van Wezel. Volgens de organisatie is het nog koffiedik kijken of de finishstreep ditmaal wel voor de horecagelegenheden kunnen liggen. “Volgende week hebben we een gesprek met de gemeente hierover.”

Voor de organisatie zou het geen probleem zijn, mocht het net als vorig jaar zijn. “Ons doel is vooral om wielrenners hun wedstrijden te laten rijden. De data’s zijn nog niet definitief, maar het lijkt erop dat de zaterdagen in september de dagen gaan worden voor onze wielerwedstrijden”, aldus Van Wezel.