Woensdrecht

Woensdrechtse wielerzomer van start met traditionele ronde op Rijzendeweg

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Zaterdag 4 september start de tweede editie van de Woensdrechtse Wielerzomer, een reeks van vijf wedstrijden in de gemeente Woensdrecht. Met de start en finish bij café ’t Hoefijzer in Woensdrecht rijden de renners in een rondje van 2500 meter meerdere keren door het dorp. Met een beklimming op de Rijzendeweg verwacht Jeroen van Wezel, een van de organisators, een mooie rit.

Aanstaande zaterdag begint voor het tweede jaar de Woensdrechtse Wielerzomer. Een reeks van vijf wedstrijden met de eerste wedstrijd in Woensdrecht. Daarna zijn Ossendrecht, Putte, Hoogerheide en Huijbergen aan de beurt.

De Rijzendeweg

Vorig jaar was de Woensdrechtse Wielerzomer één van de weinige evenementen die door kon gaan. Vanwege corona waren de mogelijkheden voor evenementen beperkt. “Dit jaar hebben we toestemming van de gemeente om door het dorp te gaan rijden, in plaats van eromheen”, vertelt van Wezel. Daardoor kunnen Woensdrecht en Huijbergen dit jaar hun traditionele ronde starten. Voor Woensdrecht betekent het dat de Rijzendeweg weer wordt beklommen. “Dat belooft een hele mooie wedstrijd te worden”, zegt van Wezel.

Het beste rennersveld

Wat betreft de deelnemerslijst ziet het er al goed uit volgens van Wezel. “Vorig jaar hadden we het beste rennersveld van de elite en de beloften en wij hopen dat het dit jaar ook gaat gebeuren. Als ik het nu bekijk zijn er al acht tot tien van dat soort renners”, vertelt van Wezel.
Renners komen graag naar de Brabantse Wal. Volgens van Wezel komt dat door de ligging. Naast de Rijzendeweg zijn er nog meer beklimmingen in de omgeving. “In Ossendrecht heb je de Koeleweg dat is ook een mooie beklimming, in Hoogerheide heb je de Scheldeweg die mooi omhooggaat en Huijbergen is een traditioneel criteriumrondje en daar zijn ze toch graag aanwezig”, vertelt van Wezel.

Wielerronde van Woensdrecht

Op 4 september starten de drie categorieën in Woensdrecht achter elkaar met om 14.00 uur de start van de nieuwelingen, 15.15 uur de junioren en als laatste de elite en de beloften om 17.00 uur. Tussen 13.00 uur en 20.00 uur zal het parcours afgesloten zijn voor al het andere verkeer.

Wielerzomer

De Wielerronde van Ossendrecht wordt verreden op 11 september, de Wielerronde van Putte op 25 september, de Wielerronde van Hoogerheide op 2 oktober. De finalewedstrijd wordt op 10 oktober in Huijbergen gereden.