Woensdrecht

Woensdrechtse winkel al negen maanden zonder plafond

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De schrik was groot toen in maart dit jaar het systeemplafond naar beneden kwam in de Woensdrechtse winkel. Hoewel de ravage snel was opgeruimd, heeft de winkel aan de Dorpsstraat nog altijd geen nieuw plafond.

Initiatiefnemer van de buurtwinkel en stichting Woensdrecht Werkt is Adri van Zweden. In de winkel zonder mooi plafond vertelt zij dat de klusjesman die het plafond zou kunnen repareren overleden is. “We zijn dus nog steeds op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen om het plafond te repareren.”

Geen geld

Geld om het plafond te laten repareren is er niet zegt Van Zweden. “Het naastgelegene participatiecafé is door corona sinds maart gesloten. We hadden erop gerekend een goed jaar met een mooie omzet te hebben. Maar door corona hebben we geen omzet meer, dus dat is een dubbele tegenvaller voor stichting Woensdrecht werkt”, zegt Van Zweden die samen met Vic Huijgens hulp vroeg bij de gemeente.

Steun

Wethouder Lars van der Beek vindt dat het burgerinitiatief een grote meerwaarde heeft voor Woensdrecht. “We gaan ze door middel van coronacompensatie ondersteunen, zodat het project kan doorlopen”, zegt hij.