Bergen op Zoom

Wonen op stand aan de St.Jakobsschelp

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Bergen op Zoom heeft met Maas-Jacobs Vastgoed BV uit Zundert en de Utrechtse woningontwikkelaar Sustay grondovereenkomsten gesloten voor de ontwikkeling van 20 koop- en 36 vrije sector huur appartementen. Het gezamenlijke plan is gesitueerd op een locatie in de wijk de Markiezaten.

De ontwikkellocatie genaamd Jakobsschelp-Nonnetje is gelegen aan het water van de Augustakreek. De koop- en huurappartementen zijn verdeeld over twee gebouwen. Beide gekromde gebouwen zijn voorzien van glazen puien, brede balkons met weids uitzicht over het water en geveldelen die met verticale belijning refereren aan de rietkragen.

 “Het toevoegen van vrije sector huurappartementen aan de wijk was een belangrijk uitgangspunt voor deze locatie. De turn-key ontwikkeling en realisatie van 36 huurappartementen door Sustay is dan ook fantastisch. De gelijktijdige ontwikkeling van 20 luxe koopappartementen door Maas-Jacobs geeft de buurt een mooie afronding. Met deze programma-mix en door goede samenwerking spelen partijen precies in op de behoefte van woonconsumenten in Bergen op Zoom”, aldus wethouder Patrick van der Velden.

Sustay heeft de huurwoningen reeds verkocht aan een Nederlands institutioneel pensioenfonds. Maas-Jacobs Bouwbedrijf B.V. zal de bouw van beide complexen voor haar rekening nemen. Het project start medio 2017 en naar verwachting worden in het voorjaar van 2018 de eerste woningen al opgeleverd.