Bergen op Zoom

Woning op Bergse Plaat gesloten na vondst hennepkwekerij en drugsdealer krijgt dwangsom

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een huis aan Tolseinde op de Bergse Plaat is deze week gesloten door burgemeester Margo Mulder. Eind november 2023 is er namelijk een hennepkwekerij in de woning gevonden. Ook legde de burgemeester een dwangsop op aan een inwoner van de gemeente die begin dit jaar is betrapt op het dealen van drugs aan de Balsedreef.

Dat het pand nu pas gesloten wordt, komt doordat er eerst een voornemen tot sluiting kenbaar gemaakt moet worden. Daardoor is er de mogelijkheid tot bezwaar maken. Dat proces is afgelopen week dus afgerond.

Hoge stroommetingen

De politie kwam de hennepkwekerij vorig jaar op het spoor door hoge metingen van elektra en warmte. In het huis vonden ze een hennepkwekerij op de eerste verdieping. De woning was voor reguliere bewoning ingericht, maar er stond niemand ingeschreven op het adres. De elektra werd via een aftakking voor de meter afgetapt. Het huis is voor gedurende twee maanden gesloten.

Drugsdealer

Als de drugsdealer nog een keer wordt betrapt op dealen, moet hij een boete van 5-duizend euro betalen. Aan de ouders van de dealer is een sanctie opgelegd, omdat in de schuur van hun woning softdrugs is gevonden.