Bergen op Zoom

Woningcorporatie Stadlander waarschuwt voor babbeltruc

Foto: Pixabay / TBIT

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Afgelopen vrijdag heeft een bewoner van de Bergse wijk Tuinwijk een man aan de deur gehad die zich voordeed als medewerker van Stadlander maar zich niet als dusdanig kon legitimeren. De woningcorporatie waarschuwt via Facebook om alert te zijn op ongewenst bezoek.

Er komen ook wel eens medewerkers van bedrijven aan de deur bij huurders die werken in opdracht van Stadlander, meldt woordvoerder Ria van Gils. “Maar ook die hebben minimaal een pasje van ons bij. En eigen mensen dragen vaak een jasje met onze naam erop of rijden in auto’s met ons logo.” Ze legt bovendien uit dat in deze tijden van risico’s op coronabesmetting het aantal bezoeken aan huurders minimaal is: “We doen alleen spoedreparaties en dan nog bellen we vooraf of we welkom zijn.” Dat geldt ook voor ingehuurde bedrijven, legt ze uit.

Heldere waarschuwing

De boodschap die Stadlander op Facebook meegeeft laat aan duidelijkheid niets te wensen over: “Staat er iemand bij u aan de deur die zich niet kan legitimeren? Laat deze persoon dan niet binnen. Heeft u vermoeden dat een oplichter bij u aan de deur is geweest? Meld dit dan bij de politie.”