Roosendaal

Woningen met voldoende daglicht in oud Zeeman-pand

Foto: Roland Pijnen

Redactie Redactie

Het oude Zeeman-pand aan de Nieuwe Markt in Roosendaal wordt omgebouwd tot woningen. Dat lijkt misschien geen logische keuze omdat er weinig daglicht het diepe winkelpand binnenkomt. Maar de Roosendaalse architect Stan Aarts heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

De Zeeman winkel zat eerst aan de oostkant van de Nieuwe Markt, vlakbij de ingang van de ondergrondse parkeergarage. Een paar jaar geleden verhuisde de Zeeman een paar honderd meter naar het westen van de Nieuwe Markt. Het oude pand heeft vervolgens een tijdlang leeg gestaan, maar daar gaat nu verandering in komen.

Te weinig daglicht 

De Roosendaalse architect Stan Aarts heeft het probleem van te weinig daglicht opgelost door een groot gat in het dak te maken, waardoor een soort binnentuin ontstaat aan de achterkant van het pand. Ook een glazen achtergevel moet zorgen voor veel lichtinval.

Woningen

In totaal komen er drie woningen die een gecombineerde woon- en kantoorfunctie hebben. Dat maakt de woningen volgens de architect interessant voor jonge ondernemers met een kantoor aan huis. De verbouwing aan de Nieuwe Markt is deze week begonnen.