Bergen op Zoom

Wooninitiatief Bergen op Zoom als tweede geëindigd bij Warm Hart

Redactie Redactie

Wooninitiatief Bergen op Zoom (WIBoZ) is als tweede geëindigd bij de actie Warm Hart van de KRO-NCRV. Doelen met een maatschappelijke betrokkenheid komen hiervoor in aanmerking.

Normaal gesproken vallen voornamelijk grote landelijke goede doelen in de prijzen, maar dit jaar was het anders. Door het unieke karakter wist WIBoZ de tweede plaats in de wacht te slepen. Ieder jaar geeft KRO-NCRV een leuk geldbedrag weg aan goede doelen die op een bijzondere wijze bijdragen aan een warme en zorgzame samenleving. Naar aanleiding van een nominatie kon er landelijk gestemd worden. Dat werd in grote getalen gedaan.

Laatste drie

WIBoZ behoorde tot de vijf landelijk genomineerden en mochten zich 5 november op het Mediapark in Hilversum presenteren. De presentatie kreeg invulling door Marjolein Peters en Floor Huijbregts (bewoonster), waarin zij WIBoZ, haar opzet tot het wooninitiatief en de maatschappelijke betrokkenheid op een uitstekende wijze weergaven. Na al de presentaties van de genomineerden te hebben gezien trok de jury van Warm Hart zich terug voor beraad. De jury had daar vijftien minuten voor nodig. Zij kwamen met het nieuws dat de Bergse organisaties bij de laatste drie hoorde.

Op de foto met BN’ers

Op zondag 18 november kwam het hoge woord eruit in Rotterdam. Waar voorafgaand aan het Night of the Promes concert de uitslag bekend werd gemaakt en de donaties werden uitgereikt. Allereerst werden Floor, Sharon, Stijn en Sjuul als WIBoZ celebrity’s ontvangen voor een lunch met verschillende bekende Nederlanders. Hierna volgende de prijsuitreiking, waarbij WIBoZ als tweede goede doel van Nederland geëindigd een geweldige prestatie en de prijs die hierbij hoorde werd overhandigd aan de bewoners. Zij mochten als afsluiter met enkelen bekende Nederlanders op de foto.