Wouw

Wouw is op zoek naar de snuggerste inwoner

Café Zalen Donkenhof

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Wie is de snuggerste Wouwenaar? Dat gaat Stichting Wouw Doet uitzoeken samen met een aantal bekende gezichten van de jaarlijkse Tonpraatavonden van carnaval. Op 24 en 25 november organiseren zij namelijk de quizavonden ‘De snuggerste Wouwenaar’ in café-zalen Donkenhof.

Het was Stichting Wouw Doet die graag een quizavond voor het dorp wilde organiseren. “En een aantal tonpraters hadden het idee om een avond vol sketches gewijd aan Wouw te organiseren. Daarom is er besloten om samen te werken”, legt Corné Rommens uit. Hij is een van de organisatoren van het nieuwe evenement.

De snuggerste Wouwenaar is gebaseerd op het tv-programma De slimste mens. “Tijdens De snuggerste Wouwenaar is een eigen Wouwse Maarten van Rossem aanwezig. Een look a like en persiflage van de bekende Maarten van Rossem.”

Programma

Beide avonden starten om 20.00 uur, de inloop is vanaf 19.00 uur. Quizvragen en sketches van de tonpraters wisselen elkaar af. “De sketches matchen weer met de quizvragen, het is goed op elkaar afgestemd.” De winnaar van vrijdag neemt het een dag later op tegen de winnaar van zaterdag. Wie dat uiteindelijk wint mag zich de snuggerste Wouwenaar van 2023 noemen.

Er is voor allebei de avonden een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De verkoop van deze kaarten start op zaterdag 4 november om 14.00 uur in café-zalen Donkenhof. De opbrengsten van de avonden gaat naar maatschappelijke activiteiten van Stichting Wouw Doet.