Wouw

Wouw krijgt na 28 jaar weer wielerronde

Wielercommentator José De Cauwer presenteert Wouws Wieler Café

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Wouw krijgt na 28 jaar weer een wielerronde. In augustus wordt het Wouws Wieler Weekend gehouden, waar de Ronde van Wouw onderdeel van is.

Op vrijdag 12 april wordt het programma van de Ronde van Wouw gepresenteerd. Dat gebeurt tijdens het Wouws Wieler Café. Wat nu al wel duidelijk is, is dat het hele weekend van 24 en 25 augustus in het teken zal staan van de fiets. Behalve de Ronde van Wouw zijn er bijvoorbeeld een toertocht, een gezinstocht, een dikke bandenrace en een WATT-bike race.

Wieleravond

Tijdens de presentatie op 12 april wordt meer verteld over de Ronde van Wouw. Wielercommentator José De Cauwer is die avond de gespreksleider. Ook Alex van der Hulst is er bij, schrijver van het wielerboek ‘Draag nooit een gele trui’. En je kunt meedoen aan een ludieke wielerquiz. Wielerzomer Roosendaal presenteert die avond ook het programma van 2019.

Eerste ronde in 1932

De Ronde van Wouw werd voor het eerst gereden in 1932. De laatste keer was in 1991. Dankzij een samenwerking van de Stichting Wouw Promotie met RTC De Molenrijders, TMZ en Donkenhof is de ronde terug in het dorp. De Ronde van Wouw zal worden gereden op zondag 25 augustus.

Kaartverkoop begint maandag

Het Wouws Wieler Café wordt vrijdag 12 april gehouden in zaal Donkenhof, Roosendaalsestraat 61 in Wouw. De avond begint om 20.00 uur, maar de zaal is al om 19.00 uur open. De kaartverkoop begint op maandag 18 maart via de website van Donkenhof. Er zijn 150 kaarten beschikbaar. Ze kosten 7,50 euro per stuk en dat is inclusief 2 consumpties.