Wouw

Wouw maakt zich op voor drie dagen feest tijdens Wouw Live

Elsa Kannekens Elsa Kannekens

De tent is opgebouwd, de fusten zijn aangesloten en de discoballen draaien. Wouw is klaar voor de Koningsfeesten van 23, 26 en 27 april. In de feesttent zijn vrijwilligers druk in de weer om de puntjes op de i te zetten. “Wij zijn er klaar voor, laat maar komen.”

Samen met Rokin’ Wouw en De Commerce uit Kruisland, organiseert Oranje Comité Wouw het driedaagse evenement Wouw Live. “Het is de eerste keer dat dit evenement in deze vorm georganiseerd wordt”, vertelt Edwin Maas, organisator van Wouw Live. “We zouden het eigenlijk drie jaar geleden doen, maar toen kon het helaas niet doorgaan door corona.”

Programma

Woensdag is de feesttent op de Markt opgebouwd. Ondertussen zijn ook de muziekboxen aangesloten en staan de tafels en stoelen opgesteld. Precies op tijd voor het eerste programmaonderdeel van vrijdagmiddag: de Koningsbingo van de Zonnebloem. “Dat is sinds jaar en dag traditie.”

Daarna gaan de tafels en stoelen de tent uit zodat er zaterdagavond gefeest kan worden met Tribute to Hazes & zo. Ook op Koningsnacht kan er gefeest worden in de tent. Dan komt de coverband IMPAKT optreden. Op Koningsdag worden er activiteiten voor jong en oud georganiseerd, waaronder een kinderfietstocht en een vrijmarkt.

Maas gaat zelf ook van de activiteiten genieten. “Achter de bar gaan wij feesten.”