Wouw

Wouw heeft een nieuwe huiskamer met de vernieuwde Geerhoek

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Inwoners van Wouw kunnen bridgen, darten en vergaderen als nooit tevoren. Buurthuis De Geerhoek heeft sinds kort namelijk een nieuw onderkomen. Komend weekend is de officiële opening, maar wij kregen alvast een rondleiding door het gebouw.

Trots staat Peter van Steekelenburg bij de ingang van het pand aan de Kloosterstraat. Als voorzitter van stichting De Geerhoek maakte hij de verhuizing van dichtbij mee. “Mensen kennen dit gebouw als de Rabobank en Univé. Nu zit hier de Geerhoek en Univé”, zegt hij. De verzekeraar heeft nog een klein deel van het gebouw in gebruik als kantoorruimte. De rest is ingericht als buurthuis.

De oude Geerhoek ligt op steenworpafstand van de nieuwe locatie en heeft zijn beste tijd gehad. De gemeente heeft het nieuwe pand aangekocht en volledige gerenoveerd. Het grootste deel van de oude locatie wordt afgebroken, om plaats te maken voor woningbouw. De grote zaal blijft wel overeind. De zaal is zelfs opgeknapt en er is een verbinding gemaakt tussen het nieuwe en het oude deel.

Het is hier ruim, schoon, nieuw, luxueus, goed te bereiken, modern

Terwijl Van Steekelenburg door het gebouw loopt trekt hij hier en daar een deur open. Een vergaderruimte, een leesruimte, de bibliotheek, een danszaal. De Geerhoek is klaar voor alle mogelijke clubs en verenigingen die willen samenkomen met hun leden, dansers, muzikanten of sporters. “Als je het vergelijkt met de vorige locatie dan hebben we hier een paradijs. Het is hier ruim, schoon, nieuw, luxueus, goed te bereiken, modern”, zegt hij. Hoewel het al overduidelijk is, zegt de voorzitter het toch even: “We zijn er heel blij mee!”

Duurzaam

Het bestuur is ook blij met de gemeente Roosendaal als goede huisbaas. De huur is hetzelfde gebleven en het gebouw is een stuk duurzamer dan het vorige gebouw. Van Steekelenburg opent ook de deur van de technische ruimte. “Hier zit alles wat te maken heeft met de verwarming en verkoeling van het gebouw. Het is allemaal heel duurzaam want de gemeente heeft warmtepompen en zonnepanelen geïnstalleerd. Als het goed is kunnen we daardoor heel veel energie gaan besparen in de toekomst.”

Al met al kan het buurthuis zijn taken nu naar hartenlust en behoefte vervullen. “Dit voorziet in op alle vlakken aan de standaard van deze tijd.” Hoewel het nieuwe buurthuis al volop in gebruik is, zal komende zaterdag de officiële opening plaatsvinden in het bijzijn van wethouder Evelien van der Star.