Wouw

Wouwenaren sparen eigen speelterrein bij elkaar

Redactie Redactie

Al vele jaren woont Femke Touw in Wouw, maar het speeltuintje in de wijk waar ze woont is in die jaren nooit veranderd of uitgebreid. Daarom is ze ruim anderhalf jaar geleden een werkgroep gestart. Samen met Nadine Mathys en veel meer (groot)ouders en kinderen sparen ze voor een mooier speelveld.

 

 

 

 

 

 

De gemeente Roosendaal is ook bijgesprongen. Zij hebben een kabelbaan neergezet op het veldje, wat ligt aan de Glymesstraat, Keldermanstraat, Ridderstraat en Markiezenstraat.

Speeltoestellen

“We willen graag nog meer speeltoestellen voor kinderen tussen de 2 en de 13 jaar realiseren. Daarvoor hebben we nog ongeveer 20.000 euro nodig. De speeltoestellen moet wel aan alle eisen voldoen en lang meekunnen”, geeft Femke Touw aan. De kinderen uit de buurt zijn bezig geweest met het verkopen van Loom-bandjes, planten en het inzamelen van lege flessen. De ouders gaan om de zes weken in overleg en ook grootouders uit de buurt helpen mee. Zo is een van de senioren bezig met het aanleggen van een stenen pad zodat iedereen in een rolstoel ook mee kan doen. “Iedereen helpt en denkt mee en dat vinden wij als ouders erg fijn. Men kan ons ook steunen via www.speelveldwouw.nl”, sluit Femke af.