Wouw

Wouws Bont brengt dit jaar bijzonder kerstverhaal vol zang en humor

Wouws Bont in 2018 (foto: Wouws Bont)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Dans, zang, sketches, cabaret, dorpse cultuur en echte Wouwse humor. Dat zijn de ingrediënten van voorstellingen van Wouws Bont. En in december kan het publiek er voor het eerst in vier jaar tijd weer van genieten. Normaal is Wouws Bont een tweejaarlijkse voorstelling. Maar corona zat in de weg. Nu zijn er toch data geprikt: op 16 en 17 december zijn er in totaal vijf voorstellingen.

Al twee keer eerder wilde Wouws Bont dolgraag een kerstverhaal op de planken brengen. Maar door de coronacrisis gingen de plannen steeds niet door. Deze derde poging maakt een grotere kans van slagen. “Zoals het spreekwoord al zegt: ‘Driemaal is scheepsrecht’ dus dit jaar moet het gaan lukken!” laat Wouws Bont verwachtingsvol weten.

Zo’n 70-80 procent moet om te lachen zijn

Toch blijft het ook deze keer weer spannend. Het is nog afwachten of de overheid coronamaatregelen in gaat stellen. Maar dat is niet het enige risico. “De cast moet natuurlijk ook gezond blijven,” vertelt Corné Rommens van Wouws Bont. “Want niet alle rollen zijn makkelijk te vervangen.” In totaal werken er bijna 40 mensen mee: orkestleden, toneelspelers, figuranten en technici.

Het team van Wouws Bont is enthousiast over de komende voorstelling: ‘De geboorte van de Wouwse Verlosser’. Alles staat in het teken van kerst. Daarom heeft Wouws Bont ook gekozen voor de data in december, zodat het publiek goed in de sfeer komt. “We hopen echt dat het dit jaar door kan gaan. Want het is een bijzondere editie met het kerstverhaal,” vervolgt Rommens. De bijzonderheden zitten niet alleen in de zang en muziek. Want bij Wouws Bont draait het vooral om humor. “Zo’n 70-80 procent moet om te lachen zijn.”

Vorige keer waren we in 20 minuten uitverkocht

Met een paar ervaren tonpraters in de ploeg, zoals Rommens zelf, zullen de grappen van Wouws Bont vast weer goed neergezet worden. Het publiek smult er van, want de kaartverkoop gaat elke keer razendsnel. “Vorige keer waren we in 20 minuten uitverkocht,” vertelt Rommens trots. “En deze keer hebben we 750 kaarten, 150 per voorstelling. Mensen moeten die echt zelf gaan kopen bij De Geerhoek in Wouw. Lekker ouderwets dus.”

De voorstellingen duren 90 minuten en er zijn geen pauzes. Er zijn twee voorstellingen op vrijdag 16 december: om 18.30 uur en 21.00 uur. De andere drie voorstellingen zijn op zaterdag 17 december. Dan treedt Wouws Bont op om 15.00 uur, 18.30 uur en 21.00 uur. Het team belooft dat de kerstsfeer buiten al begint en roept bezoekers daarom op al lekker vroeg te komen.

‘De geboorte van de Wouwse Verlosser’ is te zien in zalencentrum De Geerhoek. Daar kun je ook de kaarten kopen. Ze kosten 12 euro 50 euro per stuk. De kaarten zijn meestal snel uitverkocht, daarom kun je er per persoon maximaal zes kopen. De kaartverkoop begint op zaterdag 26 november om 10.00 uur. De Geerhoek is dan open tot 12.00 uur. Als er dan toch nog kaarten over zijn, dan kun je terecht tijdens de gewone openingsuren van het zalencentrum. Je vindt De Geerhoek aan de Kloosterstraat 19b in Wouw.