Wouwse Plantage

Wouwse Plantage klaar voor Vuelta: ‘Spaanse taferelen in aantocht’

Maarten Elst Maarten Elst

De Spaanse wielerronde La Vuelta koerst komende zomer recht door de Zuidwesthoek heen. Wouwse Plantage is één van de doorkomstplaatsen en lijkt vijf maanden van tevoren al helemaal klaar te zijn voor een groot volksfeest.

Het bord waarmee automobilisten in Mastepinneland welkom worden geheten is nog maar net weggehaald of er is alweer een nieuw welkomstbord in Wouwse Plantage te vinden. “Een aantal andere plaatsen had het bord al opgehangen, wij hebben er specifiek op gewacht om dit pas na carnaval te doen. Onze ogen zijn nu gericht op La Vuelta”, aldus wethouder René van Ginderen.

Arian Tak, speaker bij de Hel van de Pin en lid van het Vueltacomité Wouwse Plantage, somt de activiteiten in het dorp op. “Op 4 augustus hebben we de Hel van de Pin, dat zal ook een roodkleurig tintje krijgen met sprints op de boulevard. 15 augustus, een dag voor de doorkomst, hebben wij een evenementendag met sporten in Spaanse sferen”, vertelt Tak in gesprek met ZuidWest TV.

“Er zijn al heel veel goede ideeën binnengekomen. We horen graag van de bewoners wat zij nog eventueel willen organiseren. Dat hoeft niet per sé een wielerevenement te zijn, maar kan ook bijvoorbeeld een wielercafé of iets anders zijn”, aldus sportwethouder Van Ginderen.