Wouwse Plantage

Wouwse Plantage maakt zich op voor doorkomst Vuelta: ‘Echt groots uitgepakt!’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Waar een klein dorp groot in kan zijn. Wouwse Plantage staat dit weekend in het teken van de Vuelta. De renners van de Vuelta racen zondag dwars door het dorpje heen. Reden voor een feestje én om Wouwse Plantage weer eens op de kaart te zetten. “We hebben echt groots uitgepakt.”

Het feestweekend zou eigenlijk al op vrijdag beginnen. Maar vanwege een tegenvallende voorverkoop, gaat dat niet door. “Ontzettend jammer”, zegt organisator Arian Tak. “Maar dat betekent dat het zaterdag en zondag alleen maar harder feesten wordt”, vult mede-organisator Stijn van Looveren aan. “Er valt echt zoveel te doen de komende dagen.”

Kickoff

Zaterdag start de dag om een uur ‘s middags met een Spaanse sport- en spelmiddag. Op het grote grasveld naast het parkeerterrein van de Natuurpoort gaan tien teams die middag de strijd met elkaar aan. “Geheel in Spaanse stijl gaan zij allerlei spellen spelen”, zegt Tak. “Er is ook een pumptrackbaan.” Vanaf zeven uur komen verschillende bekende artiesten. Onder andere Belle Perez, Django Wagner en Samantha Steenwijk komen zingen. “En onze West-Brabantse artiest Corné van Meer.” Om een uur ‘s nachts is het feest afgelopen.

Fietstocht

Die paar uur slaap zijn dan hard nodig, want zondag gaan de poorten van het feestterrein om negen uur ‘s ochtends al open. “We hebben een fietstocht georganiseerd voor ieder die wil, om een stuk van de route van de Vuelta te fietsen”, legt van Looveren uit. “Kinderen tot veertien jaar kunnen meedoen aan de dikke banden race.” Om twaalf uur ‘s middags gaat het grote scherm bij het podium aan. Daar kunnen bezoekers live de Vuelta volgen. “Er is ook een wielercafé, met onder andere Laurens van Klundert.”

De entree van het terrein. Te herkennen aan de grote sleutel van de Natuurpoort.

Vanaf het terrein kunnen bezoekers kijken hoe de vueltadeelnemers ‘s middags voorbij scheuren. “Het is uniek dat de route dwars door ons dorp gaat”, zegt Tak. “Dat is in andere dorpen, zelfs in Roosendaal, niet het geval.” Voor de kinderen is er die middag ook genoeg te doen. Er loopt kinderentertainment rond en ze kunnen zich laten schminken. “De kinderen kunnen de hort op, en vaders, moeders, opa’s en oma’s kunnen lekker naar de race kijken.” Lachend vult van Looveren daar op aan: “Wel altijd op eigen risico natuurlijk.” ‘s Avonds wordt het weekend afgesloten met onder andere DJ Jantje.

Knallen

Beide heren hebben ontzettend veel zin in de komende dagen. “Vandaag worden de laatste puntjes op de i gezet qua voorbereidingen. Morgen gaan we knallen!” Het feestterrein is te vinden op het grote grasveld naast het parkeerterrein van de Natuurpoort in Wouwse Plantage. Opgeven voor de fietstocht en dikke banden race is nog steeds mogelijk.