Roosendaal

Write For Rights in Bibliotheek VANnU

Foto: Free-Photos - Pixabay

Redactie Redactie

In bibliotheek VANnU in Roosendaal zal het evenement Write For Rights gehouden worden. Zaterdag 8 december is iedereen welkom in de bibliotheek om brieven te schrijven voor mensen die onrecht is aangedaan.

Van 11:00 tot 14:00 zal Amnesty International aanwezig zijn in bibliotheek VANnU. Zij zullen bezoekers informeren over mensenrechten en hen aanmoedigen om brieven te schrijven voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen of vermoord werden terwijl de daders vrijuit gingen.

Indruk maken

Door veel brieven te schrijven worden wetshandhavers gedwongen om mensen eerlijker te behandelen, wat Amnesty erg belangrijk vindt. Deze keer zullen tien vrouwenactivisten speciale aandacht krijgen tijdens het Write For Rights-evenement. De vrouwen hebben te maken gehad met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

Record

Vorig jaar werd er een record gevestigd. In heel Nederland werden tijdens het evenement 180.000 brieven geschreven. Wereldwijd werden er meer dan 5 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en Whatsapp’jes verstuurd.