Roosendaal

Zakken vol hasj gevonden bij grote drugsactie, 5 mannen opgepakt

Foto: Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft in Roosendaal vijf mannen gearresteerd bij een grote actie tegen drugshandel. Agenten hebben donderdagavond winkels, een lunchroom en woningen doorzocht. Ze vonden duizenden euro’s aan contant geld, zo’n anderhalve kilo hennep en ruim 40 kilo hasj. De gemeente denkt er over enkele panden te sluiten.

De drugsactie begon in de wijk Kalsdonk. De officier van justitie had opdracht gegeven daar drie mannen te arresteren. Ze worden verdacht van drugshandel. Bij het Heilig Hartplein werden de eerste twee aangehouden. Het gaat om een man van 23 uit Zegge en een leeftijdgenoot uit Roosendaal. In een woning aan de Wattstraat is een man van 57 uit Roosendaal gearresteerd.

Gemeente wil maatregelen tegen horecapand

Op het Heilig Hartplein werden nog twee andere verdachten gearresteerd. Een man van 20 uit Roosendaal had geen identiteitsbewijs op zak. En een Roosendaler van 27 had een kleine hoeveelheid drugs bij zich. De politie heeft op het plein ook een auto  in beslag genomen. En een andere auto is doorzocht.

De gemeente, politie, douane en stichting REACT hebben daarna controles gedaan. Dat deden ze aan het Heilig Hartplein in twee winkels en een lunchroom. In één van de winkels lagen namaakgoederen. De politie heeft een rapportage gemaakt over de toestand in de lunchroom. De gemeente is van plan maatregelen te nemen tegen de eigenaar van het pand. Ook kijkt de gemeente of ze de drie hoofdverdachten een dwangsom op kan leggen. Dat zou dan gaan om een bedrag van 5.000 euro.

40 kilo hasj en 17.000 euro cash

In de woning aan de Wattstraat, waar één van de verdachten is gearresteerd, zagen agenten drugs liggen. “Onder leiding van de rechter-commissaris is de woning doorzocht, daarbij werd ruim 40 kilo hasj en zo’n 1,5 kilo hennep gevonden. Ook werd er geld in beslag genomen, in totaal enkele duizenden euro’s,” laat de politie weten. Volgens de politie denkt de gemeente er over om de woning te sluiten. Ook in de Radiostraat is een woning doorzocht. Daar vonden agenten meer dan 17.000 euro aan contant geld. Het geld is in beslag genomen.

De drugsactie van donderdagavond is onderdeel van een langer onderzoek. De politie en de gemeente Roosendaal hadden meldingen gekregen dat er op het Heilig Hartplein in drugs gehandeld zou worden. De politie is dat gaan onderzoeken. Dat leverde uiteindelijk genoeg informatie op voor deze invallen en de arrestaties.