West-Brabant

Zaterdag en zondag geen treinen tussen Bergen op Zoom en Vlissingen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Spoorwegbeheerder ProRail gaat een week lang onderhoud doen aan de Zeeuwse Lijn. Hierdoor is er op zaterdag 28 en zondag 29 augustus geen treinverkeer tussen Bergen op Zoom en Vlissingen. Daarna werkt ProRail aan het spoor tussen Goes en Vlissingen en rijden er daar geen treinen tot 3 september.

De Zeeuwse Lijn krijgt een flinke onderhoudsbeurt. ProRail vervangt het spoor tussen Goes en Vlissingen. Er komen onder andere nieuwe wissels, ballastgrind, dwarsliggers en spoorstaven. Bij Middelburg en Vlissingen worden ook drainage-, kabel- en leidingwerkzaamheden gedaan. “Hierdoor blijft het spoor in goede conditie en kunnen reizigers blijven rekenen op een veilige en betrouwbare treinrit,” aldus ProRail.

Door de werkzaamheden rijden er op zaterdag 28 en zondag 29 augustus geen treinen tussen Bergen op Zoom en Vlissingen. En na het weekend tot aan 3 september niet tussen Goes en Vlissingen. De NS gaan stop- en snelbussen inzetten op het traject Bergen op Zoom – Vlissingen. En tussen Arnemuiden en Goes en tussen Arnemuiden en Middelburg rijden taxibusjes. De treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom rijden dan volgens een aangepaste dienstregeling. Reizigers moeten er rekening mee houden dat ze ongeveer een half uur langer onder weg zijn.