Moerdijk

Politie houdt drie mannen aan voor diefstal op haventerrein in Moerdijk

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Drie mannen zijn aangehouden door de Zeehavenpolitie. Het drietal zou betrokken zijn geweest bij een ladingdiefstal op het haventerrein van Moerdijk in september 2023.

De Zeehavenpolitie startte een onderzoek nadat in september 2023 in een loods op het haventerrein van Moerdijk een grote partij gestolen kratjes en trampolines zijn gevonden. De trampolines bleken gestolen te zijn in Boxtel, en daar waren ook zwembadhoezen en tenten meegenomen. De laatstgenoemde spullen zijn teruggevonden in een vrachtwagen in Dordrecht.

Door de vondst van de gestolen spullen in de vrachtwagen, kwam het onderzoeksteam uit bij de drie verdachten. Het gaat om drie mannen van 25, 33 en 33 jaar uit Dordrecht. Een van deze mannen wordt ook verdacht van het stelen uit een zeecontainer met supboards, ook vanaf het haventerrein in Moerdijk. Het drietal is maandag 22 januari aangehouden op verdenking van heling.

Naast de aanhoudingen hebben agenten ook op meerdere plekken doorzoekingen gedaan. Daarbij zijn onder andere een auto, een quad en contant geld in beslag genomen. Na het verhoor zijn de verdachten weer vrijgelaten. Op een later moment moeten ze zich bij de rechter komen verantwoorden.