Bergen op Zoom

Zeeverkenners Karel Doormangroep opnieuw winnaar Oosterscheldebeker

Han Verbeem Han Verbeem

De Bergse zeeverkenners van de Karel Doormangroep hebben zaterdag bij de jaarlijkse scoutingzeilwedstrijd van de Admiraliteit Zeeuwse Stromen opnieuw de Oosterscheldebeker gewonnen. De explorers behaalden in Yerseke met De Zeehond de snelste eindtijd van één uur en 24 minuten.

De Bergenaren weten al jaren achtereen de trofee in de wacht te slepen.  De senioren van de Karel Doormangroep zijn ook nu meerdere malen in de prijzen gevallen. De vletten Potvis en Tijgerhaai eindigden als tweede en derde, en passeerden de finish respectievelijk één en twee minuten later. De vrouwen-senioren kwamen met de Zeeleeuw op de vijfde plaats in hun categorie.

In september naar Zeewolde

In totaal namen zeven scoutinggroepen met in totaal dertig lelievletten deel aan de zeilwedstrijden op de Oosterschelde. De start en finish van deze 54e editie was bij Yerseke, waar de scoutinggroep Ridder Bouwewijn de organisatie van de dag in handen had.  In september mogen de Zeehond, de Potvis, Tijgerhaai en de Zeeleeuw deelnemen aan de landelijke scoutingzeilwedstrijden in Zeewolde.