Bosschenhoofd

Zerotolerancebeleid tijdens Free Your Mind: ‘Met pillen en poeder, kun je terug naar je moeder!’

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Nog een week en dan ontvangt Bosschenhoofd zo’n 27-duizend bezoekers op het technofestival Free Your Mind. Breda International Airport is 27 april namelijk geen vliegveld, maar het terrein voor het grootste festival van de regio. Maar omdat 27-duizend mensen er wel erg veel zijn, treft de gemeente Halderberge een aantal maatregelen om Koningsdag voor iedereen een mooie dag te maken.

Met iedereen, doelt de gemeente op de omwonenden van het festivalterrein. “We gaan scherp controleren op drugsbezit”, vertelt burgemeester Bernd Roks. “Want met pillen en poeder, kun je direct terug naar je moeder!” Daarmee wordt bedoeld dat iemand die met drugs op zak gesnapt wordt, direct naar huis wordt gestuurd. En wie grote hoeveelheden mee heeft kan rekenen op een reisje naar het politiebureau.

Andere maatregelen zijn wegafsluitingen in Bosschenhoofd, speciale parkeerplaatsen en de inzet van partybussen. Inwoners van Bosschenhoofd mogen het dorp gewoon in. Festivalgangers kunnen het terrein bereiken via de afslagen Zegge en St. Willebrord. Parkeren kan bij de Rucphenseweg in Rucphen. De hele dag zullen er verkeersregelaars aanwezig zijn.

Overlast melden

Speciaal voor de omwonenden is er een speciaal telefoonnummer. Hier kunnen zij naar bellen wanneer ze overlast ervaren. Dit kan bijvoorbeeld geluidsoverlast zijn. De gemeente is overigens tijdens het evenement zelf aanwezig om toezicht te houden en het geluid te meten. Het telefoonnummer is: 06-12386872.

“Natuurlijk is iedereen van harte welkom in onze gemeente om op Koningsdag een feestje te komen vieren”, vervolgt de burgemeester. “Laten we er dan vooral vanuit gaan dat het een mooi feest wordt!”