Bergen op Zoom

Zo houdt Zeebra Tours zijn bussen op de weg in coronatijd

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Met coronaproof bussen blijft Zeebra Tours toch op de weg… zij het minimaal. Want ondanks dat het touringcarbedrijf in Bergen op Zoom aangepaste bussen heeft, ligt de vrijetijdssector door de coronacrisis helemaal plat.

Normaal is het rond deze tijd van het jaar hoogseizoen bij het bedrijf. Alle bussen zijn dan onderweg voor uitstapjes van scholen en bedrijven. Nu mogen eigenaars José Dijkman en Joop Vreugdenhil blij zijn als er twee bussen op de weg zijn. Bijvoorbeeld om een 27-koppige bootbemanning van Frankfurt naar Zeeland te brengen.

In de aanpaste bussen zijn in plaats van 50 á 60 zitplaatsen, nog maar 13 á 15 plekken. Voor het groepje van 27 mensen moeten dus al twee bussen rijden. Het bedrijf overwoog ook om schotten te plaatsen tussen de passagiers, maar dat is in strijd met regels van het RIVM en van de RDW.

Om de positiviteit binnen het bedrijf uit te stralen, zijn de bussen van Zeebra Tours voorzien van vrolijke gezichtjes en hoopgevende kreten als “Houd vol” en “Samen sterk”.