Hoogerheide

Zo kunnen kwetsbare en oude mensen veilig boodschappen doen

Redactie Redactie

In de supermarkten komen er speciale winkeltijden voor ouderen en zieken. Dat vertelden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maandag tijdens de persconferentie. Het vernieuwde vloeroppervlakte en de openingstijden van de Jumbo in Hoogerheide zijn zo groot en ruim, dat eigenaar Paul Lucius het veilig boodschappen doen voor iedereen met vertrouwen tegemoet ziet.

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

Met de recente uitbreiding van de supermarkt kunnen er nu zo’n 80 klanten meer in de winkel terecht, legt supermarktondernemer Paul Lucius uit. Er wordt rekening gehouden met één klant per tien vierkante meter. Klanten worden geattendeerd om zich aan de regels te houden. Alle medewerkers dragen een hesje waarop staat dat de 1,5 regel gewaarborgd moet worden. Verder staan herkenbare medewerkers bij de ingang om klanten verder te helpen en hangen er spatscherm bij alle kassa’s. Bij de winkelwagentjes komt er een schoonmaakstation.

Ouderenuurtje

“In het begin van de coronacrisis werd opgemerkt dat het ouderenuurtje van 7 tot 8 uur niet voor iedereen een prettig tijdstip was. Niet iedereen stapt zo vroeg zijn bed uit. Het plan is dat ouderen langer de tijd krijgen om te winkelen en dat er na etenstijd ook een ouderenuurtje wordt ingelast”, aldus Lucius. “Voor het ouderenuurtje zullen we het landelijk en/of Jumbo beleid volgen. Tijdens het ouderenuurtje zullen we geen andere klanten weigeren, maar gaan we wel het gesprek aan,” aldus Lucius. “Er zal geen politie agentje gespeeld worden. De verantwoordelijkheid van de mens is het belangrijkste.”