Bergen op Zoom

Zo strijdt ‘t Druppeltje tegen kinderuitbuiting

Foto: Roland Pijnen

Redactie Redactie

Terre des Hommes ’t Druppeltje in Bergen op zoom steunt de strijd tegen kinderuitbuiting door bij te dragen aan project Watch. “De slachtoffers worden geholpen en bevrijd uit uitbuitingssituaties, maar ook het probleem wordt bij de wortels aangepakt. Door het doneren van tijd, geld en spullen biedt Terre des Hommes de kinderen bescherming.”

Door: Vincent Krijtenburg (video) en Roland Pijnen (tekst)

Jasper Iking, projectmanager WATCH NL, streeft ernaar om het probleem bij de wortels aan te pakken. Zelf is Iking afgestuurd als Criminoloog. Zijn team bestaat onder meer uit oud-politiemedewerkers die de wereld van illegale prostitutie goed kennen. Het is moeilijk op te lossen, want minderjarigen kunnen bij jou, bij mij, of bij kennissen in de straat uitgebuit worden, benadrukt Iking. “Slachtoffers voelen zich vaak niet gehoord bij de politie. Bij Terre des Hommes bieden we dan ook een luisterend oor, maar als je geholpen wilt worden moet je wel terecht bij de politie.” 

Project

Het project is samengesteld op een manier die goed is voor alle partijen. Jan Huigen van Terre des Hommes Bergen op Zoom legt uit dat kinderen geholpen kunnen worden doordat mensen spullen doneren en kopen bij ‘t Druppeltje. Het speelgoed, de boeken en de kleding worden voor een zacht prijsje aangeboden. Een deel van de opbrengst gaat naar het project.