Roosendaal

Zo vieren we carnaval dit jaar in Tullepetaonestad: ‘Een geweldig programma’

Sven de Laet Sven de Laet

De Stichting Carnaval Roosendaal heeft het programma bekendgemaakt voor de carnavalsdagen. Eerder werd al bekend dat er dit jaar geen optocht of Otobusrellie wordt georganiseerd, maar een groot deel van de traditionele activiteiten lijkt wel door te gaan.

Dat begint al op de zaterdag. Zoals ieder jaar start het leutfeest officieel met de intocht van de prins. Die komt aan op het station, reist vervolgens door naar het Raadhuis en krijgt daar op het bordes de sleutel overhandigd van burgemeester Han van Midden.

4 podia

En ook de rest van de dag valt er genoeg te beleven in de Roosendaalse binnenstad. Op de Markt, de Bloemenmarkt, in de Molenstraat en op het Tongerloplein worden podia opgebouwd. Daar zullen lokale artiesten en zeulbands optreden. Dat geldt overigens niet alleen voor de zaterdag, maar voor de gehele carnaval.

Andere bekende onderdelen die op het programma staan, zijn de kerkdienst op de Kaai (zondag), de Leutmart en het Concert voor de Moriaon (beide op maandag). Op dinsdag volgen dan nog de kinderoptocht met het bijbehorende Kienderspel en in de avond het sluitingsprotocol, waarbij ook het nieuwe motto bekend wordt gemaakt.

De stichting is dolblij met deze planning. “Dankzij een prima samenwerking tussen gemeente, horeca, schouwburg en stichting carnaval Roosendaal is het ons gelukt om alle Tullepetaone een mooi programma te bieden. Daar zijn we trots op. We laten zien dat we van goej uize komen!”

Veel buitenbars en tappunten

Toch zullen er – ondanks de versoepelingen – ook dit jaar nog dingen anders dan anders zijn, legt de stichting uit. Zo blijft De Kring dit jaar gesloten, vanwege de beperkingen voor binnenevenementen. Daarnaast wordt het feest vooral lokaal gevierd. “De horeca organiseert in de eigen cafe’s allerlei activiteiten tijdens de hoogtijdagen. We verwachten dat veel Tullepetaone het leutfeest zullen komen vieren en daarom richten we ook voldoende buitenbars en tappunten in, ook om een goede spreiding van het publiek mogelijk te maken.”

Woensdag werd al bekend dat er dit jaar met munten kan worden betaald, nu de neutbonnen niet meer gedrukt konden worden.

Lees ook: Geen bonnen, maar wél neutmunten tijdens carnaval in Roosendaal: ‘Het is rond’