West-Brabant

Zoekacties en controles in transportsector leveren 250.000 euro aan gestolen spullen op

Foto: politie.nl.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Tijdens de Transport Facilitated Organized Crime (TFOC) actieweek zijn grootschalige zoekacties binnen de transportsector gehouden. Dit is gedaan vanwege het voorkomen van georganiseerde criminaliteit in de sector en om criminaliteit tegen te gaan. Er zijn zoekacties en grenscontroles uitgevoerd in Woensdrecht, Bergen op Zoom en Roosendaal.

Door de acties is alleen al in Roosendaal 250.000 euro aan gestolen spullen gevonden. In Bergen op Zoom, Woensdrecht, Roosendaal, Terneuzen, Hulst en Sluis zijn 12 transportbedrijven compleet gecontroleerd en 22 bedrijven preventief bezocht.

Er zijn meerdere grenscontroles uitgevoerd. Zo zijn er in Roosendaal en Terneuzen 140 vrachtwagens en 75 personenauto’s en busjes gecontroleerd. In Roosendaal zijn toen twee spookvoertuigen in beslag genomen en is er een gestolen oplegger gevonden. Ook trof de Koninklijke Marechaussee iemand aan die al dertien jaar illegaal in België verbleef. Tijdens een controle in Bergen op Zoom is 34 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen.