Wouw

Zoekplaatje in Wouw: waar zijn de geverfde cijfers gebleven?

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het zal de meeste automobilisten niet meer opvallen. Sterker nog, het is bijna een zoekplaatje geworden. Waar is het geverfde 30-kilometerteken gebleven op de Nieuwstraat in Wouw? Het is niet eens een carnavalsstunt. Blijkbaar kan de markering niet tegen sneeuw en zout: er zijn alleen nog vage contouren zichtbaar. Tot verbazing en verontwaardiging van omwonenden en VLP-raadslid Eric de Regt.

Door: Bianca van Vugt

In Wouw waren ze al niet zo onder de indruk van de nieuwe wegmarkering in de Nieuwstraat. En nu blijkt de witte verf meteen na de eerste de beste sneeuwbui al weer verdwenen. Terwijl de aanleiding toch serieus genoeg was. “Bewoners van de Nieuwstraat zijn al heel lang bezig om wat aan de verkeersproblemen te doen. En wij hebben er ook al vaker vragen over gesteld,” vertelt VLP-raadslid Eric de Regt. En eind vorig jaar besloot de gemeente Roosendaal de bewoners tegemoet te komen en een extra wegmarkering aan te brengen.

Uit de losse pols geschilderd

Met witte verf werd een maand of twee geleden het getal 30 op straat geverfd. Maar niet op de professionele manier die je zou verwachten in een 30-kilometerzone. “Het leek wel uit de losse pols geschilderd,” zo beschrijft De Regt de markering. “Daar waren de bewoners al niet zo heel gelukkig mee. En waarschijnlijk is er ook geen wegenverf gebruikt, want het is verdwenen als sneeuw voor de zon. En dat levert frustratie op. De bewoners voelen zich niet serieus genomen.”

Dit was de situatie vóór de sneeuwval (tekst gaat verder onder de foto):

En zo ziet het wegdek van de Nieuwstraat in Wouw er uit nu het weer dooit. Binnen de rode lijn kun je nog net de contouren zien van de wegmarkering (tekst gaat verder onder de foto):

De verdwenen wegmarkering is geen carnavalsstunt, al past het prima bij het motto van Wouw: Tis nie te filmen. “Het is ook letterlijk niet te filmen,” grapt De Regt. “Want je kunt amper nog iets zien.” Het VLP-raadslid benadrukt dat we er natuurlijk best een grap over kunnen maken, maar dat hij hoopt dat de gemeente de klacht serieus oppakt. “Deze markering lijkt een zoethoudertje geweest te zijn, even snel op de weg geverfd om de mensen tevreden te houden. Maar dan hadden ze beter niets kunnen doen.”

Sjabloon en wegenverf

Volgens De Regt is de gemeente Roosendaal op de hoogte van de weggevaagde markering. “Ze weten het en gaan kijken of ze het kunnen herstellen. Maar we hopen dat de gemeente het dan wel serieus aanpakt. Dus met een goed sjabloon en goede wegenverf,” legt het raadslid uit. “Want nu zeggen ze in Wouw: het is geen wegmarkering, maar wég markering.”

Lees ook: VLP vraagt aandacht voor hardrijders Nieuwstraat Wouw

Lees ook: Extra borden en snelheidsmarkeringen in Nieuwstraat in Wouw