Roosendaal

Zoektocht naar daders ontvoering gaat door

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant zendt maandag 23 maart onder meer een item uit over de gewelddadige ontvoering van twee mannen uit Roosendaal, die ’s nachts eindigde in Hoogvliet. Vanwege die afloop besteedde ook Bureau Rijnmond aandacht aan de zaak.

Op 30 september werden twee mannen vanuit een woning in de Roosendaalse Wattstraat gegijzeld en meegenomen in een auto. De ontvoerders hebben de slachtoffers mishandeld en ze eisten geld. Pas laat die nacht werden de Roosendaler en zijn logé -beiden van Marokkaanse afkomst- uit de auto gelaten, ter hoogte van Hoogvliet. Daar konden ze om hulp vragen en werden ze uiteindelijk naar een ziekenhuis gebracht.

Kapperszaak

In eerste instantie drongen zes mannen de betreffende woning binnen. Volgens de slachtoffers waren drie van hen rond de dertig jaar en ook van Marokkaanse komaf. De andere drie waren donkergetint en mogelijk Surinaams of Antilliaans, in leeftijd variërend van 35 tot zo’n 50 jaar. De laatste drie hebben de ontvoering op hun geweten, aldus getuigenissen van de slachtoffers. Ze hebben verteld dat ze in een grijze Volkswagen Polo werden gedwongen en eerst naar een kapperszaak aan het Heilig Hartplein te Roosendaal meereden. Daar spraken hun ontvoerders met twee mannen en daarna begon de nachtelijke rit, die gepaard ging met bedreigingen en mishandeling. De auto is later in Spijkenisse teruggevonden.

Hennep

Volgens een politiebericht was mogelijk een conflict over hennep aanleiding voor de gijzeling. In maart zijn al twee verdachten aangehouden waarvan wordt vermoed dat zij de daders hiertoe hebben aangezet. Naar die zes mannen wordt dus nog gezocht en daarom besteedt Omroep Brabant er aandacht aan in de aflevering van Bureau Brabant die maandag on 18.00 uur voor het eerst wordt uitgezonden en vervolgens een dag lang ieder uur herhaald. Bureau Rijnmond heeft er donderdag al bij stilgestaan. In beide uitzendingen wordt getuigen en mensen die mogelijk meer weten gevraagd zich te melden.