Bergen op Zoom

Zoektocht naar hond duurt al elf dagen: wie heeft Pufi gezien?

Foto's: Dogsearch

Han Verbeem Han Verbeem

In en rond Bergen op Zoom wordt momenteel volop gezocht naar Pufi, de vermiste hond. Sinds 8 augustus zwerft het dier door de bossen. Met het verspreiden van flyers en plaatsen van oproepen op social media probeert het Dogsearch zoekteam Pufi weer met het baasje te verenigen. En dat is niet zo makkelijk, want de hond is erg schuw.

Inmiddels is de vermissing de elfde dag ingegaan. De zeven jaar oude reu is ontsnapt ter hoogte van de Boulevard en zwerft sindsdien door Bergen op Zoom. Het team zoekt nu in de omgeving van De Heide. Pufi is de afgelopen dagen al verschillende malen door omstanders gezien maar laat zich niet vangen. Het dier is erg schrikachtig en dat komt vermoedelijk omdat het is opgejaagd. “De hond is zo moeilijk benaderbaar en we willen voorkomen dat mensen hem achterna gaan”, aldus Irene Verdaasdonk van Dogsearch.

Niet benaderen, wel foto maken

Mensen die Pufi tegenkomen, worden daarom dringend gevraagd om afstand te houden en één van de twee nummers van het zoekteam te bellen. “Ga er aub niet achterna en maak een foto en bel één van de nummers bellen om te zeggen waar u de hond heeft gezien.”