Roosendaal

Zomerprogramma dit jaar in Stadstuin Van Hasselt, niet in openluchttheater Vrouwenhof

Openluchttheater Vrouwenhof

Kitty Joachems Kitty Joachems

Half mei viel het de PvdA al op dat er nog geen zomerprogramma bekend was van Openluchttheater Vrouwenhof. Ze stelden er vragen over aan het college. Inmiddels is bekend dat het deze zomer stil blijft in het openluchttheater. De voorstellingen zijn verplaatst naar de Stadstuin Van Hasselt. Toch is de PvdA nog niet gerustgesteld.

“Is het nu wel zeker dat in 2023 wél voorstellingen kunnen worden gegeven in het openluchttheater Vrouwenhof in Roosendaal?” Dat vraagt PvdA-raadslid Paul Klaver. Op zijn eerdere vragen kreeg hij tot op heden geen antwoord van het college. Uit de media vernam hij dat de vergunningen niet op orde zouden zijn. Het leverde een aantal vervolgvragen op die hij nu aan het college heeft voorgelegd.

Onze parel

Elke zomer genieten mensen van toneel-, muziek- en cabaretvoorstellingen in de buitenlucht. Volgens PvdA is zo’n volledig zomerprogramma in openluchttheater Vrouwenhof van groot belang voor de beleving in en voor cultureel Roosendaal. Klaver betitelt het Openluchttheater als ‘onze parel’ en merkt in zijn schrijven op dat hier onlangs flink geïnvesteerd en gerenoveerd is. Omdat er geen vergunning is verstrekt aan het Openluchttheater zijn alle zestien voorstellingen verplaatst naar de Stadstuin. “Kennelijk is de vergunning geweigerd vanwege teveel geluid”, schrijft Klaver. Hij vraagt het college om opheldering.

Vergunningen Stadstuin wel op orde?

Zijn partij is blij met het alternatief maar wil graag zeker weten dat er op de nieuwe plek niet ook een kink in de kabel komt als het gaat om vergunningen en geluid. “Fijn dat de voorstellingen door kunnen gaan in de Stadstuin Van Hasselt”, schrijft Klaver. “Is hier aangaande regels alles op orde ook qua geluid en vergunningen?”