Roosendaal

Zomerschool senioren en AmpUgo genomineerd voor Planetree Awards

Foto ter illustratie © Nationale Beeldbank

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De senioren zomerschool en de AmpUgo van Stichting Groenhuysen zijn genomineerd voor de Planetree Awards. Deze awards worden één keer per jaar uitgereikt en zijn bedoeld als stimulans en erkenning voor zorgverleners om (vernieuwende) patiëntgerichte initiatieven in praktijk te brengen. Vanaf 29 januari kan het publiek stemmen via de website van Planetree.

De senioren zomerschool is bedacht bij de dagbesteding van De Brink in Roosendaal. Afgelopen zomer was de zesde keer. Er worden allerlei leuke en interessante activiteiten voor senioren georganiseerd, zoals bloemschikken, een workshop werken met kruiden, koken en een uitstapje.

Fysiotherapeuten Rolf van der Burgt en Kjeld Klaver bedachten de AmpUgo, een steun voor een rollator. Hiermee kunnen mensen met een onderbeenamputatie toch lopen met een rollator.

Stemmen

Een professionele jury bestaande uit vertegenwoordigers van cliëntenraden, zorgmedewerkers en deskundigen uit de zorgsector bepalen samen met het publiek wie de uiteindelijke winnaars worden. Stemmen kan via de website van Planetree. Op 21 maart worden de awards uitgereikt in Nieuwegein.