Roosendaal

Zonder Roosendaals bier geen feest!

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

In 2018 bestaat Roosendaal 750 jaar. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan allerlei festiviteiten voor het feestjaar. Maar wat is een feestje zonder bier? En dan het liefst een echt Roosendaals biertje.

Stichting Roosendaal 750 jaar roept daarom alle amateur (hobby)-brouwers van Roosendaal op een feestelijk biertje te brouwen. Het bier moet tijdens het feestjaar in de lokale cafés te krijgen zijn. De stichting heeft contact gezocht met het Roosendaals Biergilde. Zij hebben op hun beurt een brouwwedstrijd bedacht.

Komende maanden kunnen alle hobbybrouwers een bier ontwikkelen. Er geldt natuurlijk wel een aantal voorwaarden. Zo moet het bier toegankelijk zijn en geen uitgesproken smaak hebben. Het alcoholpercentage moet rond de 6% liggen en er moet minimaal 15 liter worden gebrouwen. Bovendien moet de brouwer een Roosendaler zijn of in de gemeente wonen.

In september worden alle inzendingen gekeurd door een panel van deskundigen. Het winnende bier wordt uiteindelijk door een commerciële brouwerij gebrouwen en is verkrijgbaar in de Roosendaalse horeca tijdens Roosendaal 750 jaar.

Ben je een brouwer en voldoe je in ieder geval aan de laatste voorwaarde? Meld je dan zo snel mogelijk aan bij het Roosendaals Biergilde via [email protected]