Heerle

Zonnebloem Heerle-Moerstraten bestaat 50 jaar

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Zonnebloem, afdeling Heerle-Moerstraten bestaat 50 jaar. En dat is vrijdag uitgebreid gevierd in Gasterij De Afspanning in Heerle.

“De Zonnebloem staat voornamelijk uit bezoekwerk aan huis”, legt Rina Steur van de Zonnebloem uit. “Daarnaast organiseren wij activiteiten waarbij we samenkomen voor de gezelligheid en de contacten.”

Koffie met wat erbij

Dat het vooral om gezelligheid draait bij de Zonnebloem is duidelijk te merken aan de opkomst. Elke stoel in de zaal van De Afspanning is bezet. Een van de bezoekers is de 85-jarige Wim Kievit. “Mijn vrouw is 12,5 jaar gastvrouw geweest bij de Zonnebloem. Ik ging altijd mee voor hand en spandiensten. Autorijden, ophalen en helpen.” Kievit komt nu voor de ontspanning en een praatje. “Koffie met wat erbij, heerlijk!”

Waardering

Ook Mien Schepers probeert bij elke activiteit van de Zonnebloem aanwezig te zijn. “Het is altijd leuk. Altijd thuiszitten, dat is ook maar niks”. Ze heeft vooral veel waardering voor de vrijwilligers. “Ik krijg er een heel goed gevoel van. Een teken dat ze heel veel doen voor de Zonnebloem.” Meneer Kievit sluit zich daarbij aan. “Ik weet wat de dames ervoor in werking moeten stellen en hoeveel vrije tijd ze erin steken.”

Naast het samenzijn, is er ook ruimte voor entertainment. “Ze krijgen een leuk programma voorgeschoteld. En natuurlijk eten, dat is ook geen onbelangrijk onderdeel”, vertelt Steur lachend.