Lepelstraat

Zonnepanelenwasser Van Dijk is de schoorsteenveger van de 21ste eeuw

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Nu de dagen steeds langer en zonniger worden, zien mensen met zonnepanelen op het dak het rendement stijgen… Als de zonnepanelen schoon zijn tenminste. Het ontging ook de Lepelstraatse ondernemer Dave van Dijk niet dat er steeds meer zonnepanelen in het straatbeeld verschijnen. Hij heeft zijn werk gemaakt van het reinigen van de panelen.

Met zijn bedrijf Van Dijk allround services biedt Dave van Dijk uit Lepelstraat sinds een paar jaar schoonmaakservice, onderhoud & reparaties aan. De laatste tijd ziet hij met name dat er veel vraag is naar zijn zonnepanelen schoonmaakservice. Zowel uit de regio West-Brabant, als daarbuiten.

Om de zonnepanelen schoon te maken, gebruikt Van Dijk een telescopische borstel en waar nodig de oude vertrouwde ladder die hij tegen de dakgoot zet. In de aanhanger achter zijn auto ligt een grote tank met daarin osmosewater. Door dit gezuiverde water te gebruiken, drogen de zonnepanelen vlekvrij op. Meer dan eens wast Van Dijk ook de ruiten en de kozijnen van zijn klanten.

Het verdwijnen van open haarden zorgde ervoor dat de schoorsteenveger nagenoeg uit het straatbeeld is verdwenen. De opkomst van duurzame energieopwekking heeft daarentegen de zonnepanelenwasser -de schoorsteenveger van de 21ste eeuw- doen opstaan.