Wouw

Zonneparken in het Beekdal in Wouw? “Doe dit nou gewoon niet.”

Zo zou het er in Wouw uit kunnen komen zien, mocht het zonnepark er wel komen | Foto: Shutterstock

Kitty Joachems Kitty Joachems

Het is nog uiterst onzeker of er zonneparken in het Beekdal in Wouw komen. Tijdens de commissievergadering lieten met name D66, VLP, CDA en PvdA weten geen voorstander te zijn. Ook lijst Wezenbeek ziet zonneparken op deze plek niet zitten. “Op de informatie-avond in Wouw was al duidelijk dat er weinig draagvlak is voor dit plan.” Hij vatte die avond samen met ‘chaos’. “De meerderheid van de mensen liep weg tijdens de presentatie van initiatiefnemer Kronos Solar”. Dat zegt genoeg volgens Jac Wezenbeek. Toch ziet GroenLinks ook kansen.

Voor D66 vormt de locatie het struikelblok. Raadslid Harm Emmen liet weten het voorstel niet te zullen steunen. “D66 is voorstander van zonneparken. Ik zou bijna zeggen hoe meer hoe beter. Het liefst op de daken en als het moet op de grond. Maar niet in uniek kwetsbaar gebied, zonder draagvlak in de omgeving”, aldus Emmen.  

Uitzicht 

Ook CDA, PvdA en VLP willen geen zonneparken op deze plek. Tijdens de vergadering was de ChristenUnie niet aanwezig. Na afloop liet Karen Ader-Suijkerbuijk op social media weten dat er ook wat haar fractie betreft geen zonneparken komen op deze locatie. Martijn Verbeek hield namens de VLP een pleidooi over de aantasting van het gebied en noemde daarbij het verdwijnen van het mooie uitzicht. “Dit is een uniek gebied in de gemeente Roosendaal. Zonneparken op deze plek? Doe dat nou gewoon niet,” besloot hij zijn betoog. 

Kans voor Wouw 

In de vergadering sprak alleen GroenLinks zich positief uit over de plannen. Volgens Christian Villée is het een kans voor Wouw. “Door er zonneparken te plaatsen kan de grond daar tot rust komen. Over een aantal jaren profiteert Wouw van een gezonder en beter stuk landschap”, aldus Villée. 

Bedenktijd 

“Wij moeten ons er als fractie nog heel stevig over beraden”, was de conclusie van Kees Hoendervangers van de Roosendaalse Lijst en ook de VVD heeft bedenktijd nodig. In de raadsvergadering van 17 juni neemt de gemeenteraad een beslissing over de zonneparken in het Beekdal in Wouw.