Nispen

Zonnige aftrap van de Roosendaalse Wielerzomer in Nispen

Foto: Remco Weterings Fotografie

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het zonnetje scheen, de Nispense straten stonden vol met enthousiaste supporters en ruim driehonderd wielrenners scheurden door het dorp. De start van de Roosendaalse Wielerzomer is zondag officieel afgetrapt tijdens de wielerronde van Nispen. Een zonnig jubileum, waarbij voor de veertigste keer in de dorpskern werd gereden.

Vanwege het jubileum was het programma extra uitgebreid. Waar eerst alleen inwoners en oud-inwoners van Nispen deel konden nemen, was het deze keer mogelijk om mee te doen voor alle fietsfanaten uit de gemeente Roosendaal. Wel was er een apart klassement voor competitieve dorpsgenoten voor de titel ‘Kampioen van Nispen’.

Voor de allerkleinsten was er de loopfietsenrace en dikke banden race. De winnaartjes van deze race sparen met hun winst punten. Wie tegen het einde van de zomer de meeste punten heeft verzameld, en op 2 oktober de finaledag wint, krijgt de titel ‘Fietstalent van Roosendaal’.

Ere bestuurslid

Het was voor voorzitter Richard Konings na veertig jaar lidmaatschap, en 33 jaar voorzitterschap, zijn laatste keer. Speciaal daarvoor kreeg hij het predicaat ‘Ere-bestuurslid’. Een grote verrassing. ”Mijn vrouw en kinderen stonden vanmorgen vroeg ineens voor mijn neus, terwijl zij altijd naar de ronde vanuit ons huis kijken”, vertelt hij. ”Ik snapte al niet wat ze hier kwamen doen.” Een geslaagde verrassing. ”En nu is het tijd om het stokje door te geven.”

Wie zijn opvolger wordt is nog niet bekend. ”Er zitten een paar nieuwe jonge mannen in het comité. Tijdens de evaluatiegesprekken gaan we kijken wie welke taken over kan nemen.” Toch gaat Richard niet helemaal weg bij het wielercomité. ”Ik blijf nog wat kleine taken op me nemen, maar het grote werk laat ik lekker achter me.”