Bergen op Zoom

Zoomertoernooi is een feestje voor tennissers en toeschouwers

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Afgelopen weekend ging het jaarlijkse tennistoernooi bij LTC De Zoom van start. Aan het toernooi, dat doorgaat tot komend weekend, doen ruim 500 mensen mee. Het evenement is dit jaar extra feestelijk wegens het twintig jarige jubileum van het Zoomertoernooi.

Volgens Jules Boonman, voorzitter van het VersVoer Zoomertoernooi, is het geen alledaags tennistoernooi. “We onderscheiden ons denk ik ten opzichte van andere toernooien doordat we ons niet alleen op het sportieve richten, maar ook vooral op de gezelligheid. Iedereen heeft bij ons de mogelijkheid om te sporten en sportief bezig te zijn, zonder het gevoel te hebben te moeten presteren”, zegt hij. Sportiviteit, gezelligheid en gelijkwaardigheid zijn de kernwaarde van de club én van het evenement, zo vat Edwin Doomen het samen.

Dat meedoen belangrijker is dan winnen blijkt wel uit de prijzen. “Iedere deelnemer krijgt eigenlijk als die wint of tweede wordt, hetzelfde prijzengeld. Of je nou in de hoogste categorie speelt of in de laagste categorie. We proberen geen onderscheid te maken”, zegt Boonman.

Fantastisch dat het zo geworden is!

Edwin Doomen droeg een aantal jaar geleden het voorzitterschap over aan Jules Boonman, en stond twintig jaar geleden aan de wieg van het evenement. “We hadden toen een club met zo’n 900 leden en zijn toen gewoon gestart aan de bar. We hadden het idee om een keer een toernooi te organiseren op de club”, blikt hij terug. “We merkten ook dat de mensen die bij ons competitie kwamen spelen altijd enthousiast over onze club waren. Dus we zijn het gewoon gaan doen. Dat het -deels onder leiding van Jules- zo geworden is, is fantastisch!”

Padel

Er wordt niet alleen gespeeld op de oranjekleurige tennisbanen, maar ook blauwe padelbanen. De sport padel wint de laatste jaren flink terrein in de tenniswereld. En dat is zeker merkbaar op dit toernooi. “Ik denk dat we een aantal jaar geleden al best wel vooruit liepen met het aanleggen van twee padelbanen. Daar hebben we vorig jaar voor het eerst geheel vrijblijvend een toernooitje georganiseerd met honderd inschrijvingen. We hadden dit jaar eindeloos in kunnen blijven schrijven, maar we hebben op gegeven moment een stop moeten zetten bij honderdvijftig mensen”, zegt Boonman. “Padel is echt ongelooflijk populair en het is geen hype meer”, zet Doomen, die een flinke uitbreiding van de padelbanen voorspelt.

Doordeweeks wordt er ‘s avonds gespeeld op het terrein aan de Bastionweg. Het zal volgens de organisatie op geen enkele avond ontbreken aan sfeer en lekkernijen. Er wordt alles aan gedaan om het een feestje voor de sporters en de toeschouwers te maken. Op donderdag is het bovendien Hollandse Avond en op vrijdag een vip-feestavond. De halve finales zijn op zaterdag 15 juli en de finale op zondag 16 juli. “Komt allen, want het is echt een feestje. Een feestje van een week lang om de zomer mooi mee te beginnen, zal ik maar zeggen”, besluit Boonman.