Hoogerheide

Zorgcoöperatie Putte wint Promotieprijs Woensdrecht

De Promotieprijs Woensdrecht ging woensdagavond naar Zorgcoöperatie Putte

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Promotieprijs Woensdrecht 2017 gaat naar Zorgcoöperatie Putte. Burgemeester van de gemeente Woensdrecht, Steven Adriaansen, heeft de prijs woensdagavond uitgereikt.

Zorgcoöperatie Putte is volgens de commissie Woensdrecht Promotieprijs en het college van burgemeester en wethouders onderscheidend, enthousiast en positief voor de gemeente. Dat waren de drie criteria waar naar gekeken werd. IJsbaan Hoogerheide/Evenementenplein Hoogerheide en Stichting Jeugd en Jongerenwerk Woensdrecht waren de twee waartegen Zorg Coöperatie Putte het op moest nemen.  

Voorzitter van de Zorgcoöperatie Putte Erik van Laet is erg trots op de prijs. “In eerste instantie was ik een beetje verbaasd dat wij in aanmerking komen voor deze prijs, maar vooral erg trots.” De Zorgcoöperatie Putte is er voor de bewoners die in geval van nood, hulp kunnen zoeken bij de vrijwilligers van de zorgcoöperatie. Deze vrijwilligers staan dag en nacht klaar als de bewoners niet terecht kunnen bij officiële instanties. “Ik denk dat deze prijs een stimulans is voor alle vrijwilligers om verder te gaan met hun werk”, zegt Van Laet.

Burgemeester Steven Adriaansen is erg tevreden over zijn gemeente. Ook hij vindt het werk van vrijwilligers erg belangrijk. “Doe vooral mee, op wat voor manier dan ook, aan de samenleving, want we hebben elkaar gewoon allemaal keihard nodig”, zegt Adriaansen.