Geen regio geselecteerd

Zorgen om Bergse situatie in Steenbergen en Woensdrecht

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Politieke partijen in Steenbergen en Woensdrecht maken zich zorgen over de bezuinigingsplannen van de gemeente Bergen op Zoom. Buurgemeenten zijn onder meer bang voor gevolgen op sociaal en toeristisch gebied.

In het Focusakkoord dat bergen op zoom vorige maand presenteerde is één van de uitgangspunten dat fors wordt bezuinigd op bijna alle gemeentelijke uitgaven. Fractievoorzitter van PvdA Steenbergen Nadir Baali is bang dat de bezuinigingen ook effect gaan hebben op de naastgelegen gemeenten. Onder meer vanwege de vele samenwerkingsverbanden die de drie Brabantse Wal gemeenten hebben.

In Bergen op Zoom zijn er plannen voor het verhogen van toeristenbelasting en het verlagen van uitgaven aan promotie van de stad en streek. Volgens ABZ fractievoorzitter Rainier Schuurbiers kan dit ervoor zorgen dat de streek als geheel minder aantrekkelijk wordt voor toeristen.

De gemeente Bergen op Zoom laat in een schriftelijke reactie weten de reacties vanuit Steenbergen en Woensdrecht te begrijpen. Ze wil daarom ook in gesprek blijven met de buurgemeenten om de samenwerking en verstandhouding goed te houden.