Roosendaal

Zorgen over verbouwing Stationsgebouw Roosendaal

© Archief ZuidWest TV

Redactie Redactie

Verschillende politieke partijen in Roosendaal maken zich ernstig zorgen over de verbouwingen in het Stationsgebouw.

Al enige tijd zijn er verbouwingswerkzaamheden aan de gang in het Stationsgebouw. Dit is het geval in de gang aan de voorkant van het gebouw. Volgens de partijen CDA, Roosendaalse Lijst, D66 en VLP is een gedeelte helaas al enige tijd niet meer toegankelijk is voor het publiek, maar waarin zich diverse fraaie authentieke elementen bevinden.

De partijen zijn het daar niet mee eens. Ook bestaat er enige onduidelijkheid. “Er is ons opgevallen dat de grote ruimte die zich achter deze gang bevindt, de ruimte waarin voorheen een stationsrestauratie gesitueerd was, nu leeg is terwijl deze eerder werd gebruikt voor opslag. Op de ramen zijn posters geplakt van een vastgoedverhuurbedrijf.”

Erfgoedwet

De partijen willen van de wethouder weten of die op de hoogte is van de werkzaamheden in het Stationsgebouw en of de huidige verbouwing een voorbode is van een nieuwe invulling. Ook attenderen zij de portefeuillehouder op het feit dat op grond van de Erfgoedwet het verboden is om een rijksmonument te beschadigen. Zij willen weten hoe de wethouder erop toeziet dat dit niet zal gebeuren.