West-Brabant

Zoveel inschrijvingen per middelbare school zijn er in onze regio

't Rijks (foto: Google Streetview)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Leerlingen van groep 8 van alle basisscholen uit onze regio hebben zich ingeschreven bij hun middelbare school naar wens. De cijfers van deze inschrijvingen zijn bekend. Dit zijn ze op een rijtje.

In de gemeente Bergen op Zoom hebben de meeste groep 8’ers zich aangemeld voor RSG ‘t Rijks. Daar zijn 559 inschrijvingen binnengekomen. 177 groep 8-leerlingen willen naar het Roncalli scholengemeenschap, en het Steenspil in Halsteren heeft 150 aanmeldingen ontvangen.

156 leerlingen hebben zich aangemeld voor het MollerJuvenaat. “Dat is een mooie groei ten opzichte van vorig jaar”, reageert een woordvoerder van het MollerJuvenaat. Het vrijeschoolonderwijs gaat nog niet van start komend schooljaar. “Daarvoor zijn net te weinig aanmeldingen binnengekomen”, vervolgt de woordvoerder. Maar er is wel grote belangstelling voor deze vorm van onderwijs, ook vanuit groep 7-leerlingen. “Daarom gaan we kijken of we na volgend schooljaar alsnog het vrijeschoolonderwijs kunnen gaan aanbieden.”

Roosendaal

Dan door naar de gemeente Roosendaal. Daar hebben 308 kinderen zich ingeschreven voor het Jan Tinbergen College. Dat is iets minder dan de jaren daarvoor. “Maar het totale aantal leerlingen op het JTC blijft hierdoor stabiel”, reageert rector Jeroen van den Oord.

Bij scholengemeenschap Tongerlo, daaronder vallen het Norbertus, Gertrudis en het DaVinci College, is het aantal aanmeldingen juist wat toegenomen. Het gaat in totaal om 495 aanmeldingen: 215 voor het Norbertus, 154 voor het Gertrudis en 126 voor het DaVinci. “We zijn erg blij met de aantallen”, laat rector Marjolein de Leeuw weten. “De positieve uitkomst hebben we te danken aan ons nieuwe verhaal en de daarbij horende nieuwe profilering.”

JTC-rector Van den Oord is ook blij met de uitkomst. “Op deze manier komen de voortgezet onderwijsscholen in Roosendaal meer in balans.”

Oudenbosch en Ossendrecht

Curio prinsentuin Oudenbosch heeft 120 inschrijvingen ontvangen. Het is nog niet bekend hoeveel aanmeldingen er zijn voor het Markland in Oudenbosch. Het ZuidWestHoek College heeft dit jaar 45 aanmeldingen ontvangen.

Etten-Leur en Rucphen

Het Munnikenheide College verwelkomt volgend schooljaar 267 nieuwe leerlingen. Hiervan gaan er 169 naar de locatie in Etten-Leur. De school in Rucphen krijgt er 98 nieuwe leerlingen bij. Hoeveel aanmeldingen het KSE heeft ontvangen is niet bekend.

Steenbergen, Zundert en Zevenbergen

Er hebben zich 67 nieuwe leerlingen aangemeld voor ‘t Ravelijn in Steenbergen. Mencia Sandrode in Zundert heeft 75 aanmeldingen ontvangen. “Daar zijn we ontzettend trots op”, laat de afdelingsmanager weten. Het is nog niet bekend hoeveel inschrijvingen er voor het Markland in Zevenbergen zijn binnengekomen.