Bergen op Zoom

Zuidwaterlinie en IVN slaan handen ineen

Redactie Redactie

Het IVN, Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid, start met de cursus “Gastheer van het landschap van de Zuidwaterlinie”. Deze cursus biedt recreatieondernemers de kans om samen met andere ondernemers te ontdekken wat hun gebied zo bijzonder maakt en welke natuur, cultuur en waterbeheer de Zuiderwaterlinie typeren.

Door de groeiende bekendheid van de linie onder toeristen zoekt de Zuidwaterlinie in samenwerking met het IVN vijftig vrijwilligers die de cursus willen volgen. Zij moeten opgeleid worden tot trotse gastheren en gastvrouwen van het landschap. René Kwant, regisseur van de Zuidwaterlinie, legt uit: “Met de ontwikkeling van deze cursus werken we samen met ondernemers aan het op de kaart zetten van de Zuidwaterlinie als toeristische bestemming.”

Start cursus

Recreatieondernemers die zich willen aanmelden, moeten langs de Zuidwaterlinie wonen en graag bezoekers vertellen over de geschiedenis van de linie. De cursus bestaat uit vier dagdelen. De cursus wordt opgedeeld in twee groepen, die een westelijk en een oostelijk deel krijgen. Startdatum is 19 februari voor het westelijk deel, 26 februari start de cursus voor recreatieondernemers van het oostelijk deel. Inschrijven kan nog tot 5 februari.