West-Brabant

ZuidWest brengt ook deze carnaval en vastenavend de leut weer bij je thuis

ZuidWest TV brengt de leut bij je thuis

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Ook dit jaar brengt Streekomroep ZuidWest de leut weer bij je thuis, via tv én radio. Van onze radioverslaggevers die in de streek op pad zijn voor Leutradio, tot onze reportages van de grote optochten op televisie: ZuidWest is er bij, zodat je ook vanuit thuis de sfeer kunt meebeleven.

We zetten hieronder graag voor je op een rij wat er aan carnaval te beleven is bij ZuidWest, op radio en televisie. Natuurlijk zijn we bij de optochten. Even verderop in dit artikel vind je een overzicht van de leutstoeten die op ZuidWest TV te volgen zijn. Maar we zijn uiteraard ook bij veel andere belangrijke en vooral leutige momenten van carnaval. En we beginnen al een paar dagen vantevoren.

Tusse de Schuifdeure

Zaterdag 3 februari zendt ZuidWest TV een live registratie van Tusse de Schuifdeure uit. De uitzending start om 14.00 uur. Zondag om 12.00 uur is de herhaling te zien.

Prinsencafé

Vanaf maandag 5 februari begint de voorpret echt. Tot vrijdag 9 februari is er namelijk dagelijks een nieuwe aflevering te zien van het Prinsencafé: het gezelligste café van West-Brabant. Dit jaar voor het eerst met hoogheden uit de gemeenten Moerdijk en Halderberge. Natuurlijk zijn traditiegetrouw alle hoogheden uit de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en Roosendaal present. Kitty Joachems, Maarten van den Boom en Michel van Loon praten met de prinsen over hun plannen voor carnaval in hun stad of dorp.

Ook nieuw dit jaar is tonprater Beerrund ut Boerke. Daarnaast zijn er optredens van Chef Soldaat, Toni Peroni, Ruud Zwaan en de Estrella’s. Eén van de hoogtepunten in het programma is de uitreiking van de Gouden Duimen.

Leut Update

Tijdens de vier dagen carnaval nemen Nigel Vervloet en Anne van Egeraat je mee langs alle steden en dorpen in de streek. Zo bezoeken ze de optochten van Lepelstraat, Moerstraten, Putte, Huijbergen, Heerle, Wouw en Ossendrecht. Maar er zijn ook reportages te zien met nieuwe hoogheden, en we zwaaien een pakkendrager uit.

Leut Update is van zaterdag 10 februari tot dinsdag 13 februari te zien om 19.00 uur.

Leutradio op ZuidWest FM

De normale radioprogrammering vervalt tijdens de vier carnavalsdagen. Het is dan namelijk weer Leutradio op ZuidWest FM. Vier dagen lang is er dag en nacht carnavalsmuziek te horen uit onze hele streek.

Daarnaast gaan verslaggevers op pad naar onder andere Nispen en Wouw. Paul Joachems heeft interviews afgenomen met heel veel Prinsen en ander leutig volk, over wat we deze carnaval kunnen verwachten en hoe zij dat beleven. Deze reportages en interviews zijn dagelijks tussen 13.00 uur en 15.00 uur te beluisteren. Op die momenten wordt er ook live gepresenteerd vanuit de radiostudio.

Live bij de optochten

De eerste optocht die live wordt uitgezonden is zoals altijd die van Tullepetaonestad. Dat is op zaterdag 10 februari vanaf 14.00 uur. Ook de optocht van Halsteren wordt live uitgezonden, op zondag 11 februari om 14.30 uur. Dit jaar staat de cameraploeg van ZuidWest TV op een nieuwe plek. Maandag 12 februari is er weer en live registratie van de optocht van Wjeeldrecht te zien, vanaf 14.00 uur. En de laatste live optocht die wordt uitgezonden is op dinsdag 13 februari om 14.00 uur: die van ‘t Krabbegat.

Overzicht

Dan nog even voor het gemak, alle uitzendingen van ZuidWest TV op een rijtje:

 • Zaterdag 3 februari, 14.00 uur (live): Tusse de Schuifdeure
 • Zondag 4 februari, 12.00 uur (herhaling): Tusse de Schuifdeure
 • Maandag 5 februari tot en met vrijdag 9 februari, ieder uur: ZuidWest TV Prinsencafé
 • Zaterdag 10 februari, 14.00 uur (live): Leutstoet Tullepetaonestad
 • Zaterdag 10 februari, 18.00 uur: reportage Intocht Krabbegat
 • Zaterdag 10 februari, 19.00 uur: Leut Update
 • Zondag 11 februari, 14.30 uur (live): Optocht ‘Altere
 • Zondag 11 februari, 19.00 uur: Leut Update
 • Maandag 12 februari, 14.00 uur (live): Optocht Wjeeldrecht
 • Maandag 12 februari, 18.00 uur: Kindervastenavend Krabbegat
 • Maandag 12 februari, 19.00 uur: Leut Update
 • Dinsdag 13 februari, 14.00 uur (live): Optocht Krabbegat
 • Dinsdag 13 februari, 19.00 uur: Leut Update
 • Woensdag 14 februari: Herhaling optochten

Of kijk in onze tv-gids. Alle optochten en programma’s bij elkaar vind je hier.